1. Inleiding

Je staat voor een grote vijver, vol water, planten en kleine waterdieren. Deze vijver maakt deel uit van een zogenaamd beleef pad. Dat betekent dat je op dit pad allerlei verschillende dingen kunt beleven. Het idee hierachter is dat het beleven van de natuur in jouw directe omgeving belangrijk is en voor alle kleine en grote mensen een grote persoonsvormende waarde heeft.

door het zoeken en vergelijken van bladeren, kleuren, door het bewegen in speeltoestellen, door geblinddoekt voelen aan dingen is de directe natuuromgeving heel dichtbij te beleven. Dit beleef pad is als project in 2017 opgestart door de werkgroep Groen, onderdeel van de duurzaamheidsvereniging Groen Gebogen, in samenspraak met de buurtbewoners en de beleidsmedewerker Groen van de gemeente Dalfsen. De route in het beleef pad wordt door een oranje stippellijn aangegeven.

Op deze kaart staan de straatnamen van de wijk Polhaar-Oost. In het bestemmingsplan Polhaar-Oost kregen in 1971 een groot aantal straten en hofjes bijzondere namen. Die namen hebben te maken met het erve Westerhof en het klooster Mariënhof, dat hier heeft gestaan. Dit klooster stond in verbinding met de beweging Moderne Devotie en met het klooster op de Agnietenberg in Zwolle.

Meer geschiedenis vindt u in thema 5.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp