Actie “Check je warmtelek” komt terug!

Wil je jouw woning isoleren en energie besparen, maar weet je niet waar te beginnen? Vrijwilligers van Groen Gebogen, Duurzaam Oudleusen, Duurzaam Hoonhorst, Nieuwleusen Synergie en Duurzaam Leefbaar Lemelerveld gaan in januari en februari 2023 weer rond met een warmtebeeldcamera om warmtelekken op te sporen in woningen. Voor deze actie kunnen bewoners van Dalfsen, Oudleusen, Nieuwleusen, Hoonhorst en Lemelerveld zich nu gratis aanmelden. Doe dit voor 31 december 2022!            

Duurzaam wonen begint met een goed geïsoleerde woning. Zo geniet je van meer comfort en een lagere energierekening, zeker in deze tijd met stijgende energieprijzen. Wat helpt om een indicatie te krijgen van de staat van de isolatie van je woning? De vrijwilligers van de duurzame dorpen van Dalfsen (verenigd in Dorpen van Morgen) komen met een warmtebeeldcamera langs. Hiermee kunnen zij eenvoudig de warmtelekken in jouw huis in beeld brengen. De verschillende kleuren op de foto’s met de warmtebeeldcamera, laten zien waar de warmtelekken zitten. Dit geeft je handvatten om gericht actie te ondernemen om te isoleren en zo energie (en kosten) te besparen.

Aanmelden

Iedereen krijgt de komende maanden de gelegenheid zich aan te melden via: https://dorpenvanmorgen.nl/inactie/warmtescan. Doe dit voor uiterlijk 31 december 2022. Je krijgt gelijk een ontvangstbevestiging (check ook je spam) en later nemen we contact op voor een concrete afspraak.

Actieperiode

In de periode van januari tot half maart hebben we de beschikking over de warmtebeeldcamera’s. De vrijwilligers van de Dorpen van Morgen komen tussen 7 en 9 uur ’s ochtends bij je langs om beelden te maken. Dat gebeurt in principe alleen aan de buitenzijde van de woning. Dit jaar kan je voor het eerst aangeven als je ook van de binnenzijde foto’s wilt. We zijn hierbij afhankelijk van het aantal vrijwilligers en aanmeldingen en kunnen dus niet garanderen dat we die foto’s binnen kunnen maken.

Voorbehoud

We proberen iedereen van dienst te zijn, maar kunnen niet garanderen, dat we bij iedereen beelden kunnen maken. Zo zijn we afhankelijk van weersomstandigheden. Als er onverhoopt toch nieuwe ontwikkelingen zijn i.v.m. corona behouden we ons voor om de actie af te lasten of uit te stellen. Houd de website www.dorpenvanmorgen.nl/inactie in de gaten voor meer informatie over de actie ‘Check je warmtelek’ of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Zelf vrijwilliger worden?

Vind je dit soort energiebesparende maatregelen interessant en belangrijk en ben je in de maanden januari/februari 2023 beschikbaar, neem dan contact op via info@dorpenvanmorgen.nl Je kan dan met een ervaren vrijwilliger op pad!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp