Actie ‘Check je warmtelek’

Wil je jouw woning isoleren en energie besparen, maar weet je niet waar te beginnen? Vrijwilligers van Groen Gebogen, Duurzaam Oudleusen, Duurzaam Hoonhorst en Duurzaam Leefbaar Lemelerveld gaan in februari 2022 rond met een warmtebeeldcamera om warmtelekken op te sporen in woningen. Voor deze actie kunnen bewoners van Dalfsen, Oudleusen, Hoonhorst en Lemelerveld zich nu gratis aanmelden. Doe dit voor zaterdag 29 januari.            

Duurzaam wonen begint met een goed geïsoleerde woning. Zo geniet je van meer comfort en een lagere energierekening, zeker in deze tijd met stijgende energieprijzen. Wat helpt om een indicatie te krijgen van de staat van de isolatie van je woning? De vrijwilligers van de duurzame dorpen van Dalfsen (verenigd in Dorpen van Morgen) komen met een warmtebeeldcamera langs. Hiermee kunnen zij eenvoudig de warmtelekken in jouw huis in beeld brengen. De verschillende kleuren op de foto’s met de warmtebeeldcamera, laten zien waar de warmtelekken zitten. Dit geeft je handvatten om gericht actie te ondernemen om te isoleren en zo energie (en kosten) te besparen.

Aanmelden

Actieperiode

In de periode van februari tot half maart hebben we de beschikking over de warmtebeeldcamera’s. De vrijwilligers van de Dorpen van Morgen komen tussen 7 en 9 uur ’s ochtends bij je langs om beelden te maken. Dat gebeurt uitsluitend aan de buitenzijde van de woning. Naar aanleiding van jouw e-mail met alle gegevens wordt er contact opgenomen voor een afspraak. Laat dus van je horen!

Voorbehoud

We proberen iedereen van dienst te zijn, maar kunnen niet garanderen, dat we bij iedereen beelden kunnen maken. Zo zijn we afhankelijk van weersomstandigheden. Als er onverhoopt toch nieuwe ontwikkelingen zijn i.v.m. corona behouden we ons voor om de actie af te lasten of uit te stellen. Houd de website www.dorpenvanmorgen.nl in de gaten voor meer informatie over de actie ‘Check je warmtelek’.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp