Bijna 4 mille geïnvesteerd

We zijn nu ruim drie maanden bezig met de 75 Euro Retour-actie en zitten met 1250 inzendingen op een kwart van het beoogde aantal. Er is immers een budget voor 5.000 declaraties (op een totaal van ca. 13.000 huishoudens in de gemeente Dalfsen). We liggen op schema, maar er is nog veel werk aan de winkel om de doelstelling te bereiken.  We maken nu de tussenbalans op van de actie. En de 2000-ste inzending krijgt een attentie. Dus kom maar op met die bon van je duurzame aanschaf.

Lemelerveld springt er boven uit

Kijken we naar het aantal inzendingen per kern dan wordt direct duidelijk dat Lemelerveld koploper is met 15.3%. Het is niet helemaal duidelijk waardoor dit komt. Mogelijk speelt de actieve rol van ondernemers in deze kern een rol. Verder valt op dat de kleinere kernen, Hoonhorst (8.8%) en Oudleusen (10.2%),  het heel redelijk doen. Zij vormen samen met Dalfsen (9.4%) de middenmoot. Helemaal achteraan bevindt zich Nieuwleusen met 5.3%. Daar komt vast nog wel een inhaalslag. Gelukkig is de actie verlengd tot eind 2021!

Bijna vier miljoen duurzaam geïnvesteerd

Kijken we naar de totale duurzame investeringen die tegenover het voorlopig uitgegeven bedrag staan dan kunnen we trots zijn. Tegenover de uitgekeerde subsidie van 90.000 euro staat een totaal duurzaam geïnvesteerd bedrag van 3.7 miljoen euro. Reken je dat om per persoon dan blijkt een uitkering van gemiddeld 72 euro is verkregen door gemiddeld een kleine 3.000 euro duurzaam te investeren.

Zonnepanelen en ledlampen

Dit relatief hoge bedrag van 3.000 euro komt voor een belangrijk deel voort uit het feit dat een flink aantal huishoudens in 2020-2021 heeft gekozen voor zonnepanelen en/of warmtepompen. De meeste deelnemers hebben echter duurzaam gekozen voor ledlampen en het aandeel van zonnepanelen en waterpompen komt op de tweede plaats. Daarnaast besteden inzenders voor een substantieel bedrag aan isolatiemateriaal voor hun woning.

In de infographic tref je alle cijfers nogmaals in één oogopslag aan.

Nog geen bon ingediend voor je duurzame aanschaf? Dat kan nog steeds!
Lever hier je declaratie in. Of lees eerst de voorwaarden hoe je die 75 euro alsnog kunt aanvragen
.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp