Bon voor een (regen)ton

Onlangs stond half Dalfsen blank na een hevige regenbui en over een paar weken kan het maar zo zijn dat de grond weer kurkdroog is. De ene dag verdrinken de bloemen, de andere dag is er onvoldoende water om ze in leven te houden. Dan zou je willen dat al dat water niet zomaar weggelopen was.

Schoon regenwater wil je het liefst opvangen en niet in het riool laten verdwijnen. Dat kan met een regenton, waarin je het water kan bewaren voor drogere tijden. Bovendien wordt zo het riool ontzien en is de kans op overstromingen minder groot. Om dit te bereiken heeft Dorpen van Morgen de vorig jaar in Hoonhorst met veel succes gehouden actie “bon voor een ton” uitgerold in heel Dalfsen. Maximaal 200 huishoudens in onze gemeente kunnen profiteren van de huidige actie, die loopt tot en met voorjaar 2022.

De spelregels:

  • Koop een regenton – bij voorkeur – bij de plaatselijke winkelier of leverancier van tuinproducten
  • Ga naar https://www.dorpenvanmorgen.nl/regenton/
  • Voer daar de gevraagde gegevens in: naam, postcode, huisnummer, mailadres en bankrekeningnummer
  • Upload een scan of foto van de aankoopbon
  • Per adres kan slechts één declaratie worden ingediend
  • Je ontvangt het bedrag van je aankoop tot een maximale vergoeding van 50,00 euro op je rekening
    In verband met de vakantie kan het soms iets langer duren voordat het geld op je rekening staat
  • Deze actie loopt tot 1 april 2022: maximaal worden 200 declaraties gehonoreerd

Tip: schaf voordat  de herfstbuien komen nog een ton aan zodat je ook dan gebruik kunt maken van al het regenwater dat op je dak valt; oktober kent dikwijls ook hele droge dagen.

Waar moet je op letten als je een regenton koopt?

Kijk hier voor een aantal tips en het onderhoud van een regenton zodat je zolang mogelijk plezier hebt van je aanschaf.

Subsidieregeling Gemeente Dalfsen

Eigenlijk zouden we in periodes waarin veel regenwater valt een voorraad moeten aanleggen om deze later te kunnen gebruiken voor onze tuin en planten. Daarom wijst Dorpen van Morgen je graag op de subsidieregeling van de gemeente Dalfsen. De subsidiepot voor 2021 is weliswaar leeg, maar volgend jaar is er wellicht weer een nieuwe pot. De regeling houdt in dat de gemeente subsidie toekent wanneer je de regenafvoer afkoppelt van het riool, zodat het regenwater uiteindelijk in de tuin terecht komt waar het de grond intrekt. 

Een voorbeeld uit de praktijk: Anthony Voets uit Hoonhorst laat hier zien hoe hij bij zijn eigen woning te werk is gegaan.

Ook de lokale media heeft deze actie van Dorpen voor Morgen opgepakt:

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on whatsapp
Deel via Whatsapp