Bouwen aan Dorpen van Morgen

Wil jij duurzamer leven? Welke keuzes maak je dan? Maak je je huis energiezuiniger? Ga je vaker met de fiets? Koop je minder spullen?

De vijf duurzame dorpen in de gemeente Dalfsen zijn ervan overtuigd dat elke stap die je nu zet, een stap in de goede richting is. Een stap op weg naar onze Dorpen van morgen. Onder die naam, Dorpen van Morgen, maken de verenigingen zich samen hard voor een duurzame toekomst. Te beginnen in de eigen omgeving: in Hoonhorst, Oudleusen, Nieuwleusen, Lemelerveld en Dalfsen.

Dat doen we met grote stappen, zoals de bouw van windmolens en zonne-energieparken. En met kleinere stappen: we bieden hulp bij het verwijderen van asbest, zaaien bloemen voor meer biodiversiteit en helpen minder mobiele dorpsgenoten van A naar B. Want ook kleine stappen helpen. Zeker als we het samen doen!

Dit zijn de duurzame dorpen van Dalfsen

Elk dorp in de gemeente Dalfsen heeft een eigen duurzame vereniging, stichting of coöperatie. Nieuwleusen Synergie, Duurzaam Hoonhorst, Duurzaam Oudleusen, Duurzaam Leefbaar Lemelerveld en Groen Gebogen (Dalfsen). Organisaties met vrijwilligers die allemaal hun steentje willen bijdragen aan een duurzame toekomst. We ontwikkelen initiatieven om inwoners en ondernemers te helpen duurzaam om te gaan met grondstoffen, energie, milieu, natuur, voeding en elkaar. Met grootse projecten, maar ook met kleine stapjes kunnen we een wereld van verschil maken.

In Dorpen van Morgen hebben wij onze krachten gebundeld. Op dorpenvanmorgen.nl informeren we over onze eigen initiatieven en delen we verhalen waarmee we inwoners en ondernemers willen inspireren en helpen duurzame stappen te zetten. Want waar we met kleine stapjes al een wereld van verschil kunnen maken, vormen vele kleine stapjes samen een grote.

Idee of meedoen?

Wil je meedoen of heb je een idee? Laat het ons dan weten of meld je dan aan bij een van de duurzame dorpen als vrijwilliger of als lid.

De redactie van dorpenvanmorgen.nl

De redactie van Dorpenvanmorgen.nl bestaat uit:

  • Gerard Brakkee (Groen Gebogen)
  • Janneke Dijkhof (Groen Gebogen)
  • Jolanda Ramerman (Duurzaam Leefbaar Lemelerveld),
  • Ad Zwaga (Duurzaam Oudleusen)
  • Jannet Kroes (Duurzaam Hoonhorst)
  • Warry Meuleman (Nieuwleusen Synergie)
  • Lieke Helsper (gemeente Dalfsen)
  • Ellen Kleinlangevelsloo (Kwestie van inhoud)

Heb je tips of vragen voor de redactie? Mail dan naar info@dorpenvanmorgen.nl

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp