Subsidieregeling kostbaar regenwater

Valt het je ook op dat na een hevige bui de aarde van de tuin opnieuw snel uitdroogt?

Subsidieregeling Gemeente Dalfsen

Eigenlijk zouden we in periodes waarin veel regenwater valt een voorraad moeten aanleggen om deze later te kunnen gebruiken voor onze tuin en planten. Daarom maakt Duurzaam Hoonhorst je graag bekend met de subsidieregeling van de gemeente Dalfsen. De gemeente geeft subsidie wanneer je het regenwater afkoppelt van het rioolstelsel. Deze regeling zorgt ervoor dat kostbaar regenwater uiteindelijk in de tuin terecht komt waar het de grond intrekt. Dat klinkt eenvoudig, maar vraagt wel wat uitleg.

Een voorbeeld uit de praktijk

Anthony Voets deelt hieronder hoe hij bij zijn eigen woning te werk is gegaan:
“Voor mijn woning aan De Weitjes heb ik het water van de achterdaken via een groen dak de achtertuin in laten lopen, via een bovengrondse flexibele slang. Daarnaast vangen twee regentonnen van ongeveer 300 liter extra water op voor sproeien. In de voortuin heb ik een verdiept stuk gemaakt waar het water van het hellende voordak op uit komt, met ook hier een regenton van circa 300 liter. Bij het dak van onze slaapkamer aan de zijkant hebben we een infiltratiekrat van 100 liter in de grond geplaatst, zodat het regenwater eenvoudig de grond in kan trekken.“

Kortom, het vereist wat klus- en graafwerk. Maar zoals altijd helpt Duurzaam Hoonhorst bewoners graag met het maken van een plan voor de afkoppeling van regenwater. Interesse? Mail dan naar Duurzaam Hoonhorst. Makkelijk beginnen? Lees verder….

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp