Dorpscoöperatie Hoonhorst neemt sleutels in ontvangst

De overdracht van café-zaal Kappers naar Dorpscoöperatie Hart van Hoonhorst is een feit.

31 januari jl. heeft het dorp Hoonhorst café-zaal Kappers gekocht. Na 160 jaar eigendom in de familielijn Kappers, neemt de Dorpscoöperatie Hart van Hoonhorst het stokje over van Karin en Jean Huitink.

Na 3 hectische maanden van voorbereiding, afstemming en heel veel inzet van enthousiaste inwoners van Hoonhorst was daar dan toch het officiële moment van de overdracht van café-zaal Kappers aan het dorp Hoonhorst. Met de denktank Ons Café als getuigen werden in zaal Kappers de handtekeningen gezet door de notaris, Karin en Jean Huitink en het bestuur. Daarna konden de sleutels daadwerkelijk worden overgedragen aan de Dorpscoöperatie Hart van Hoonhorst. Inmiddels stond buiten op de stoep als dank vanuit de Hoonhorsters een groot spandoek voor Karin en Jean.

 

Het is nog even wachten op de juiste vergunningen, maar de Dorpscoöperatie hoopt de deuren met een tijdelijke uitbater snel te kunnen openen. Vanaf april-mei hoopt de Dorpscoöperatie dat een definitieve nieuwe uitbater kan starten en Kappers voortzet als het kloppende hart van Hoonhorst. Immers in Hoonhorst heeft deze locatie een belangrijke en maatschappelijke functie. Want naast het dorpscafé biedt de zaal onderdak aan veel verenigingen, de bibliotheek, het Anjerpunt en een plek waar inwoners elkaar ontmoeten voor een praatje, een spelletje of gezamenlijk eten.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp