Energiebesparingsactie verlengd

De actie van Dorpen van Morgen waarbij inwoners van de gemeente Dalfsen 75 euro terugkrijgen op de aanschaf van energiebesparende producten is verlengd! Oorspronkelijk zou de actie tot 1 maart duren. De einddatum is nu 15 december 2021.

Ad Zwaga van Dorpen van Morgen is blij met de verlenging: “Deze actie is gestart toen de lockdown inging. Mensen die het lastig vinden om online te shoppen, kunnen gemakkelijker deelnemen nu je op afspraak kunt winkelen.”

De actie werkt als volgt:

  • Je koopt producten/diensten die energie besparen of duurzaam energie opwekken (zoals ledlampen, isolatiemateriaal, tochtstrips, zonnepanelen of energiezuinig witgoed).
  • Je bewaart de kassabon en maakt er een foto van (de kassabon mag ook van 2020 zijn).
  • Je gaat naar dorpenvanmorgen.nl/energiespel/ en kiest voor de optie ‘Vraag 75 euro retour’.
  • Je vult je gegevens in (waaronder bankrekeningnummer) en upload de foto van de kassabon.
  • Het geld wordt binnen twee weken op je rekening teruggestort. Vaak al sneller.

Nog voldoende budget beschikbaar

‘Ruim 1.000 mensen hebben inmiddels hun aankoopbon verzilverd,’ laat Ad Zwaga weten. ‘Er is ruimte voor zeker 5.000 huishoudens om deel te nemen.’ De vrijwilligers van Dorpen van Morgen laten het weten op de website dorpenvanmorgen.nl en sociale media (Twitter, Facebook en Instagram) wanneer de limiet in de buurt is.

RRE-subsidie

De actie is een gezamenlijk initiatief van Dorpen van Morgen (de duurzame dorpen van de gemeente Dalfsen) en Gemeente Dalfsen. Ze hebben de RRE-subsidie (Regeling Reductie Energiegebruik) aangevraagd om inwoners van Dalfsen te helpen hun energieverbruik te beperken. De overheid heeft recent laten weten dat de subsidie nog tot eind 2021 wordt uitgekeerd. De coronacrisis gaf aanleiding voor de verlenging.

Vragen over de actie?

Het Infopunt (0529 – 79301) kan helpen bij het indienen van de kassabon. Overige vragen kun je mailen naar waardebon@dorpenvanmorgen.nl.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp