Joris Bezorgt

De stichting Joris Bezorgt geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een eerlijke kans op betaald werk. Met een bakfiets bezorgen medewerkers van de stichting producten bij mensen thuis in Dalfsen. Onder meer van kwekerij Eef Stel.

‘Joris Bezorgt’ kent een hobbelige start. Het succes van een duurzaam idee is ondanks de sociale insteek geen vanzelfsprekendheid. Initiatiefnemer van de stichting, Wladimir Nijenhuis vertelt: “Niet het sociale, maar juist het gezonde aspect bleek een uitdaging. Mensen bleken toch nog steeds liever sla met conserveringsmiddel te kopen dan sla met zand. Daarnaast is de keuzevrijheid voor sommige mensen belangrijker dan verse seizoengroente met recepten.”

Gemak wint dus toch nog vaak van gezond. “Maar,” zegt Wladimir, “sinds we rondleidingen geven in de kas van Kwekerij Eef Stel waar de groenten en het fruit geteeld worden, binden we onze klanten makkelijker en duurzamer.” Mensen beleven de duurzame groenten, en zo wordt duurzaam tastbaar.

Met het delen van recepten is het idee compleet geworden en dragen we echt bij aan gezonde, duurzaam geteelde en lokale voeding. “Dat geeft veel voldoening” zegt Wladimir trots. “Met een goed netwerk en betrokkenheid met je omgeving kom je een heel eind.”

Het volgende initiatief om gratis fruit voor schoolkinderen te bezorgen, staat in de startblokken. Op de website jorisbezorgt.nl lees je meer over de stichting.

(Dit artikel verscheen eerder in de Dorpen van Morgen krant – december 2020)

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp