Nieuwe SOULmate Hoonhorst

opvolging van dorpsdeelauto

De nieuwe dorpsdeelauto in Hoonhorst is gearriveerd. Op de Dag van de Duurzaamheid ontving het bestuur van Duurzaam Hoonhorst samen met genodigden en de regionale pers de Kia E-Soul (een elektrische auto 2.0) op het Kerkplein.

        

Wat vooraf ging

In 2012 werd in Hoonhorst de dorpsdeelauto geïntroduceerd. Uiteraard werd ook toen al geopteerd voor een duurzame elektrische auto. Na een voorzichtige aanloop, is het aantal ritten in de loop der jaren enorm toegenomen. Vooral voor het vervoer van gasten naar de zorgboerderijen in de omgeving van Hoonhorst werden heel wat kilometers afgelegd door de chauffeurs die deze ritten op vrijwillige basis en met zeer veel toewijding op zich hebben genomen. Na zoveel jaren van intensief gebruik moeten onderdelen vervangen worden. Gelet op de veiligheid en voortschrijdende techniek, heeft Duurzaam Hoonhorst doen besluiten een nieuwe nog duurzamere auto aan te schaffen. Met name een groter rijbereik en de mogelijkheid van snel laden waren belangrijke criteria voor de vervanging van deze eerste-generatie elektrische auto, zodat nog meer inwoners kunnen genieten van deze dorpsdeelauto (en wellicht daardoor de aanschaf van een eigen auto achterwege laten).

Nieuwe ‘Soulmate’

Een werkgroep heeft in overleg met de gebruikers van de huidige dorpsdeelauto voor deze ‘Soulmate’ gekozen vanwege de grote actieradius (tot 450 km) en de toegankelijkheid van deze moderne elektrische auto. Dit model is uitgerust met de meest hightech details waardoor dit maatje op aangename wijze, stil, snel en zuinig je van A naar B vervoert.
Ook het reserveringssysteem is modern opgezet waardoor inwoners die een rit willen maken in de dorpsdeelauto en beschikken over een rijbewijs en een smartphone, snel en gemakkelijk de auto kunnen boeken via een eenmalig te downloaden app, registreren, daarna reserveren en rijden maar!
De auto wordt van maandag t/m donderdag grotendeels bestuurd door vrijwilligers van Hoonhorst die ook met deze nieuwe auto de ritten blijven verzorgen naar de zorgboerderijen. In de tussenliggende tijd en met name van vrijdag t/m zondag is de auto te huren voor eigen gemak en rijplezier.

Handleiding

Een duidelijke handleiding met instructies leid je stap-voor-stap door de reservering, hoe je de dorpsdeelauto kunt openen en aan je eerste rit kunt beginnen.

Interesse in een proefrit? Laat het weten, meld je aan door te mailen naar info@duurzaamhoonhorst.nl.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp