Reparatiepunt Lemelerveld

Heb je thuis iets kapot? Laat het vakkundig repareren! Weggooien kan altijd nog!
Iedere eerste woensdag van de maand (vakanties uitgezonderd) zitten de twee heren Hermen ten Kleij en Harrie Kieftenbeld bij Leer- en werkbedrijf De Enk klaar om jouw kapotte spullen te repareren. Het is elke ochtend weer een avontuur op zich! Welke spullen nemen de mensen mee? De meest normale maar ook hele vreemde voorwerpen zijn al over tafel geweest. Het is een mix tussen nostalgie en duurzaamheid. De ene persoon is gehecht aan een oud voorwerp, de ander meent dat het kapotte apparaat nog wel een ronde mee kan na een opknapbeurt.
Duurzaam en sociaal
Hermen en Harrie hebben inmiddels al jaren ervaring op het Reparatiepunt en daarnaast ook heel veel jaren als elektricien en tv- en videomonteur. Als er enigszins kans van slagen lijkt te zijn, dan gaan ze het avontuur aan. De eigenaar kijkt ondertussen gespannen toe of het gaat lukken, probeert er nog iets van op te steken van wat de heren doen of maakt een praatje met een andere bezoeker. Dat laatste is ook een belangrijk aspect, naast het repareren van kapotte spullen als een duurzaamheidsmaatregel. Mensen die denken hun kapotte spullen ‘s morgens te kunnen droppen om ze later weer op te halen worden door een vrijwilliger gauw van een kopje koffie of thee voorzien. “Het Reparatiepunt heeft ook een sociaal aspect, mensen uit het dorp met elkaar in contact brengen. Niet voor iedereen is het ‘ons kent ons’ vanzelfsprekend, zeker niet als je nieuw in Lemelerveld bent komen wonen. Ook is het een mooie gelegenheid om mensen in het dorp kennis te laten maken met De Enk”, zo geeft een van de vrijwilligers aan die voor de koffie/thee zorgt. “We zijn hier te gast in deze inspirerende omgeving waar hele mooie spullen worden gemaakt en verkocht!” aldus de koffiedame. “Er zijn nog steeds mensen in Lemelerveld die verbaasd zijn over al dat moois als ze hier binnen zijn!” Dat het Reparatiepunt niet onopgemerkt blijft blijkt uit de artikelen in de media: lees het artikel bij RTVoost en op Dalfsennet.
Meehelpen?
Het Reparatiepunt is vanaf het begin onderdeel van Duurzaam Leefbaar Lemelerveld (DLL). Maar net als Hermen en Harry hoef je geen lid van DLL te zijn om mee te helpen. Op dit moment zijn we nog op zoek naar een of meer gastdames/gastheren om bezoekers van het Reparatiepunt te ontvangen en van koffie/thee te voorzien. Lijkt het je wat, meld je dan aan als vrijwilliger.
 
 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp