Werkgroep Circulaire economie

Op initiatief van de Duurzame Dorpen is een werkgroep circulaire economie gestart. De werkgroep onderzoekt manieren om de cirkel van grondstoffen, fabricage, gebruik en afdanken te sluiten door alle stappen in de cirkel te verduurzamen en van de afgedankte materialen weer grondstoffen te maken.

Dalfsen heeft al een goed functionerend afval-ophaalsysteem waarbij zoveel mogelijk afval gescheiden wordt ingezameld en hergebruikt. De kringloopwinkel van Nieuwleusen Synergie en ook de andere kringloopwinkels in de Gemeente Dalfsen draaien op volle toeren.

Kan het beter? Jazeker! Het begint natuurlijk met gewoon minder onnodige rotzooi kopen en meer spullen delen.  Spullen ook die makkelijk te hergebruiken zijn en makkelijk uit elkaar te halen om nieuwe grondstoffen te maken. Vervolgens met meer hergebruiken – zoek het eerst bij de kringloopwinkel; ruil het of geef het weg. En tenslotte zoveel mogelijk gescheiden weggooien. Hoe meer afval we bij elkaar gooien, hoe minder we er in de fabricage van nieuwe spullen mee kunnen.

Op de hoogte blijven?

Houd onze agenda in de gaten voor activiteiten van de werkgroep en meld je aan. Ook een idee voor het sluiten van de kringloop? Mail de werkgroep circulaire economie via info@groengebogen.nl.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp