‘Wij zijn geen milieuactivisten, maar realisten.’

Harry en Jenny Reimink uit Lemelerveld lieten in 2018 een nieuw huis bouwen, met daarbij voor de installateur de opdracht: van het gas af en een energierekening van nul euro.

‘We hebben een luchtwarmtepomp en zonnepanelen. Zo komen we aan onze elektriciteit en onze warmte. We hebben overal vloerverwarming, die we in de zomer ook kunnen laten koelen. Afgelopen zomer, in die hele warme periode, werd het in ons huis niet warmer dan 24 graden. Verder is het huis goed geïsoleerd en hebben we triple glas. De unit van de luchtwarmtepomp staat op het dak. Van beneden af zie je hem niet en we horen hem ook niet.’

Harry: ‘Als investeren in het milieu ons alleen maar geld zou kosten, zouden wij dit niet zo gedaan hebben. We wilden uitkomen op zo laag mogelijke woonlasten. Wij zijn geen milieuactivisten, maar realisten.’ Jenny vult aan: ‘Je doet natuurlijk wat je kan.’ Dankzij een subsidie van de gemeente Dalfsen voor de aanschaf van de warmtepomp en andere regelingen (de oprichting van een tijdelijk BV)  zijn de kosten laag.

(Dit artikel verscheen eerder in de Dorpen van Morgen krant – december 2020)

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp