Windmolenproject Veur de Wind

Nieuwleusen Synergie heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Daarom heeft de coöperatie een lokaal energiebedrijf om groene stroom op te wekken. Na jaren van voorbereidingen kan de bouw van twee windmolens beginnen. Het windmolenproject heeft de toepasselijk naam ‘Veur de wind’ gekregen.

De beide molens komen aan de Meentjesweg en de Ebbenweg. Ze sluiten aan op de bestaande windparken in Nieuwleusen-West en Tolhuislanden. Het windmolenproject ‘Veur de wind’ van Nieuwleusen Synergie draait wel door, ook in deze coronatijd, meldt Rieks Voslamber, secretaris van het bestuur van de coöperatie: “Alle contracten zijn getekend. Wij gaan er vanuit dat de molens volgend jaar voor de zomer in bedrijf zijn en energie produceren”.

Opbrengsten

De beide molens die Nieuwleusen Synergie plaatst, hebben ieder een vermogen van 4,2 MW en wekken ieder 13 miljoen kWh per jaar op (13.000 MWh). De twee molens leveren samen genoeg elektriciteit voor ruim 8.000 huishoudens.

Zelf investeren?

Inwoners van de gemeente Dalfsen kunnen financieel participeren in het project. Als deelnemer verstrek je een lening tegen een rente van 4,5% (na aftrek kosten) met een lineaire aflossing over 10 jaar. De coöperatie hoopt met deze ‘crowdfunding’ een bedrag van ca. € 450.000 binnen te halen.

Meer informatie ?

De coöperatie organiseert informatiebijeenkomsten in de Spil in Nieuwleusen (op dinsdag 15 september), en de Trefkoele+ in Dalfsen (op donderdag 17 september). Deze beide avonden beginnen om 20.00 uur. Meer informatie is ook te vinden via www.veurdewind.nl

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp