Zwembad Heidepark

Hoe beloon je alle kabouters van Lemelerveld? Door ze hun eigen dorp te geven! De ‘kabouters’ die al het werk hebben gedaan genieten op afstand vast mee!

Lemelerveld heeft al 100 jaar een (natuur)zwembad op een unieke locatie waar je heerlijk kunt ontspannen. Vele Lemelervelders hebben er goede herinneringen aan. Rond de start van Duurzaam Leefbaar Lemelerveld (DLL) bleek dat het moeilijk was om het zwembad in de huidige vorm te exploiteren. Vanuit DLL en stichting Natuurbad Heidepark is toen ingezet op een volledig andere aanpak. Het was duidelijk dat het zwembad, dat voor het zwemmen natuurlijk ook afhankelijk is van het weer, vaker open zou moeten zijn om exploitabel te kunnen blijven. Er werd een plan gemaakt om er voor jong en oud een mooie recreatieplek van te maken. Van de provincie Overijssel werd subsidie verkregen hiervoor en daarnaast hebben heel veel vrijwilligers en sponsoren uit het dorp hun inzet getoond zodat het anno 2020 een prachtige plek is om te zwemmen, te spelen, te recreëren en vooral te genieten van al het moois dat er nu is bij gekomen.

Natuurlijk Heidepark nog volop in ontwikkeling.

Inmiddels heet het zwembad: Natuurlijk Heidepark en heeft de stichting ondertussen, onafhankelijk van DLL, de verdere uitbreiding en exploitatie opgevat. Momenteel zo hebben we ons laten vertellen wordt gewerkt aan de uitbreiding van een klimbos, nadat afgelopen 2 jaren een heus kabouterdorp uit de grond werd gestampt! Een prachtplek is ontstaan voor Lemelerveld en omstreken. Wilt u ook naar een zwemplas met uw (klein)kinderen? Kijk op de website van Natuurlijk Heidepark voor meer informatie.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp