Beau en Rowen’s verbouwing

Wat een klus! Beau Feijen en Rowen Knoll zijn bezig met een ingrijpende verbouwing van een jaren ’30 woning in Dalfsen. Die 75 euro die ze terugkregen voor de aanschaf van isolatiemateriaal was weliswaar een druppel op een gloeiende plaat, maar zeer welkom!

Beau: “Het huis was goed onderhouden, maar voldeed qua isolatie totaal niet meer aan de eisen van nu. We hebben daarom besloten om het rigoureus aan te pakken en zowel vloeren, wanden als dak te isoleren.”

Rigoureuze aanpak

En rigoureus is het zeker te noemen. Beau vervolgt: “Omdat dit huis op zand gebouwd is, was het plaatsen van een geïsoleerde broodjesvloer voor ons geen optie. We hebben daarom gekozen om de vloer te bedekken met isolatiemateriaal (tempex). Hierop wordt beton gestort en daar komt vervolgens de vloerverwarming op. Hierna hebben we de wanden geïsoleerd met PIR-platen, het enkelglas vervangen voor HR++ glas en we eindigen bij het dak dat ook vanuit binnen geïsoleerd gaat worden met PIR platen.”

Financiële bijdrage

Wat motiveert het jonge stel om dit te doen? Beau: ”Het is een hoop werk, maar voor zowel ons eigen comfort als voor het milieu vinden we het belangrijk om dit te doen.” Het is nog even doorbikkelen, maar Beau en Rowen hopen in september hun nieuwe, geïsoleerde stulpje te betrekken. “Als er na de verbouwing nog geld over is willen we ook nog zonnepanelen plaatsen. Elke financiële bijdrage is meegenomen, dus die 75 euro van Dorpen van Morgen kwam bijzonder goed van pas!”

Je volgt de verbouwing van Rowen en Beau op Instagram via @ruitenborgh.

Vraag 75 euro terug

Ook 75 euro terugvragen op energiebesparende maatregelen? Dat kan hier heel eenvoudig met een foto van de kassabon.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp