Voor Kee geen groter plezier dan met een prikstok op pad te gaan.

Voor Kee geen groter plezier dan met een prikstok op pad te gaan!
Zaterdag 23 maart dedenTrefkoele+ en Groen Gebogen mee aan de landelijke opschoondag. Vanwege het weer zaten we binnen bij het infopunt te wachten op de deelnemers. Als eerste komt de familie Schotman met twee kleinkinderen binnen. Van tevoren hebben ze hun strategie al bepaald. Was het zoekgebied vorig jaar Bellingeweer, nu kiezen ze voor de omgeving van het Oude Station. En dat heeft resultaat. Vooral rond de fietsenstalling ligt veel zwerfafval. Na een uur zijn ze terug met twee volle vuilniszakken. Vol trots laten de kleinkinderen hun buit zien. Dan is er een drankje met iets lekkers erbij. De familie kijkt al uit naar volgend jaar.

Ook rondom Trefkoele+ is het nodige afval te vinden. Onder en naast de afvalbak liggen veel sigarettenpeukjes. En in de struiken tussen de parkeerplekken is het ook niet brandschoon. Na een half uur zoeken hebben broer en zus een halfvolle vuilniszak.

Daarna komt Kee met haar ouders en haar eigen prikstok aanlopen. Kee zit in groep 1/2a van De Polhaar. Van ons krijgt ze een mooi geelblauw hesje om. Gewapend met een vuilniszak en een grotere prikstok voor papa gaan ze op pad. Onderweg heeft Kee al afval zien liggen. Bij terugkeer is de vuilniszak bijna vol en is een groot zoekgebied weer brandschoon. Dan verdien je wel een lekker glaasje appelsap.

Alle opschoners in Dalfsen heel hartelijk dank voor jullie inzet.
Namens de organisatoren Trefkoele+ en Groen Gebogen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp