Beweeg- en beleefroute

In de zomer van 2020 heeft de projectgroep Groen van Groen Gebogen een beweeg- en beleefroute van 1,6 km gerealiseerd in Polhaar-Oost. De wijk wordt hiermee aantrekkelijker, spannender en uitdagender voor jong en oud.

Wat groeit en bloeit er allemaal, wat is er te zien en te beleven in en om het water, wat is er te horen, te ruiken, te zien, te voelen en kun je er bewegen? We lopen er vaak achteloos aan voorbij, maar er is hier meer dan we denken te weten. De route in Polhaar-Oost laat het je beleven.

Foto: DalfsenNet

Na het planten van biologische bloembollen, het plaatsen van insectenhotels en het ophangen van nestkastjes zijn er enkele speeltoestellen geplaatst op de route. De ambassadeurs bij uitstek om dit te promoten zijn de basisschoolleerlingen. Met veel enthousiasme ziet de werkgroep Groen in de zomer de leerlingen lopen over de evenwichtsbalk, de stelten en de speelkeien. Het gaat ze goed af.

In alle seizoenen

Nieuwsgierig geworden naar het gebruik van de speeltoestellen in deze wijk, maakt Janneke Dijkhof in de herfst van 2020 opnieuw een afspraak met enkele leerlingen van CBS De Spiegel. De leerlingen komen uit alle hoeken van Dalfsen. Een aantal kent deze beweegroute nog niet. Zij die dichterbij wonen spelen er regelmatig met vriendjes op de speeltoestellen.

 Inmiddels is er ook een hinkelbaan aangelegd. De projectgroep Groen heeft nog enkele plannen; het realiseren van een blotevoeten pad én educatieve opdrachten om rond de vijver aan de slag te gaan. Navraag bij basisscholen leert dat er animo voor bestaat. Aan dit laatste wordt nu volop gewerkt. Er wacht de projectgroep Groen weer een interessante uitdaging.

Met dank aan

Financiële bijdragen om dit te realiseren kwamen van de gemeente Dalfsen, Wilhelmus Frijling Stichting, Plaatselijk Belang Dalfsen, de Wensstichting en Groen Gebogen. Alle gevers heel hartelijk dank.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp