Hoonhorst bloeit volop deze zomer!

Op diverse erven hebben inwoners uit het buitengebied en in de bebouwde kom van Hoonhorst stroken ingezaaid. De klaprozen, kamille en korenbloemen in allerlei varianten geven prachtig kleur aan de omgeving. De kruiden en bloemen trekken allerlei insecten aan. En daar is het ‘Hoonhorst Bloeit’ in samenwerking met Duurzaam Hoonhorst om te doen. Beide partijen hebben o.a. als doel de biodiversiteit te vergroten.

Informatieavond

Op 29 juni kwam een groep deelnemers van dit zaaiproject bijeen om ervaringen uit te wisselen. Ze werden gastvrij ontvangen door twee bewoners aan de  Doevelersteeg  die in samenwerking met de boer naast hen een strook heeft ingezaaid op de grens van hun percelen. Deze bloemenpracht wordt druk bezocht door allerlei insecten. Naast veel bijen genieten ook de vlinders volop van de ingezaaide bloemen. Met veel interesse luisterden de deelnemers naar Emilio Metting, de Sallandse vlinderfotograaf, die een lezing gaf over dag- en nachtvlinders.

Opgaand hout

Het volgende project van Hoonhorst Bloeit is al weer in voorbereiding. Onder de noemer ‘opgaand hout’ is de werkgroep van plan om bomen, struiken en heggen aan te planten. Na de zomer volgt meer informatie over dit nieuwe project en de mogelijkheden van een eventuele subsidie op plantgoed.

Contactpersonen werkgroep: Ans Wijnen, Vincent Overgoor, Fleur Schilt, Hindri Kuipers

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp