VRAAG HET DE ENERGIECOACH

Wil je aan de slag met energiebesparing in jouw (huur)woning, maar weet je niet waar te beginnen? Dan is een energiecoach iets voor jou! Een energiecoach komt bij je thuis en geeft tips en informatie over alle onderdelen waar energie bespaard kan worden. Denk hierbij aan de energierekening, welke isolerende maatregelen een optie kunnen zijn, het energieverbruik van apparaten, installaties en verlichting en jouw eigen energiegebruik.

Onze energiecoaches zijn vrijwilligers die werken in de gemeente Dalfsen. Ze geven tijdens het uitvoeren van een gratis verkennende energiescan, tips en informatie zonder commercieel oogmerk. Zij doen dit namens een van onze duurzame dorpen.

Wat doet een energiecoach?

  • De energiecoach gebruikt een checklist om je voor te lichten over je energieverbruik. Met deze uitgebreide checklist, de energierekening en de woninggegevens gaat de energiecoach samen met jou de woning door.
  • De energiecoach geeft voorlichting en informatie over je energierekening en vertelt hoe je met eenvoudige (gedrags-)maatregelen veel energie kunt besparen.
  • De energiecoach geeft informatie over de huidige kwaliteit van de constructies (isolatie) en de installaties in je woning.
  • De energiecoach kijkt met jou naar mogelijkheden om duurzame energie op te wekken, zoals zonne-energie.
  • Geeft besparingstips over wat je kunt doen om je energieverbruik te verlagen door bijvoorbeeld je gedrag aan te passen, de woning wel of niet (extra) te isoleren en de installatie wel of niet te verbeteren.

Bij wie kun je waarvoor terecht?

EPA advies

Voor een gecertificeerd advies en een professionele energiescan kun je terecht bij EPA Advies.

Energie Adviseur (gemeente Dalfsen)

Als sparringpartner en voor al je vragen over de verduurzaming van je woning, financiële regelingen, het kiezen van subsidies en hulp bij beoordeling van offertes. Wij zijn er voor onafhankelijke informatie en gratis advies. Meld u aan voor een adviesgesprek energiebesparing.

Energiecoach

Komt bij je thuis voor een verkennende energiescan en om tips te geven over het verlagen van je energieverbruik.

maak een afspraak met de energiecoach