Inzamelpunten blij verrast!

De door Dorpen van Morgen georganiseerde actie Alle Shampooflessen Verzamelen! loopt goed door. Regelmatig rijden we langs alle inzamelingsbakken en brengen de ingeleverde flessen bij RPP in Nieuwleusen. We zijn heel blij met de medewerking van het publiek en met de inspanningen van de plaatselijke supermarkten, die een inzamelingsbak bij hun winkel hebben staan. Daarom hebben we alle inzamelpunten een klein presentje gebracht om onze dankbaarheid te tonen. Bij de Coöp in Lemelerveld ging kinderburgemeester Myla Groenendijk langs. Ze heeft in haar volle agenda ruimte gemaakt voor dit klusje. Daarna ging ze direct door met haar ambtsgenoot Erica van Lente voor een bezoek aan een 60-jarig bruidspaar in Lemelerveld. Daarom had ze haar ambtsketen alvast om.

Myla vindt duurzaamheid heel belangrijk: “de aarde warmt snel op en daarom is het niet goed om allerlei spullen maar in het milieu te gooien en niet te recyclen”, aldus Myla. Als er ondertussen met veel kabaal een kar voorbijkomt en ze veel harder moet praten om boven het lawaai uit te komen reageert ze met een uitbundige schaterlach. “Shampooflessen worden veel gebruikt en daarom is het goed om die in te zamelen”, vervolgt ze ongestoord haar verhaal.

Myla vind het leuk dat ze nog een extra schooljaar kinderburgemeester mag zijn, want ze wil nog graag veel doen en bereiken. Ze bruist met ideeën om Dalfsen tot een nog mooiere gemeente te maken. Door een eigen website wil ze ook kinderen in andere dorpen bereiken.

Ondertussen loopt de actie Alle Shampooflessen Verzamelen! goed door. De inzamelbakken bij de supermarkten blijven nog staan want de stroom ingezamelde flessen blijft groot. Ondertussen zijn er door het succes in Dalfsen plannen om de actie ook buiten de gemeentegrenzen te gaan organiseren.

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp