Kom in actie voor een energiezuiniger huis!

Ziet u de energierekening ook oplopen? U kunt er iets aan doen. Dorpen van Morgen (de duurzame dorpen van Dalfsen) roept inwoners van de gemeente Dalfsen op om in actie te komen en energie te besparen. Schaft u zelf energiebesparende producten aan zoals tochtstrippen of radiatorfolie? Of vraagt u een professioneel bedrijf om isolatie-advies? Bewaar de kassabon dan goed. Op dorpenvanmorgen.nl/inactie kunt u een tegemoetkoming aanvragen van 90 euro. Dit kan tot uiterlijk 15 december 2022.

Actie is nodig. Voor het milieu in eerste plaats. Maar ook voor meer comfort in huis én voor een lagere energierekening. Die loopt bij alle inwoners van Dalfsen flink op dit jaar. Energie die u niet verbruikt, hoeft ook niet betaald te worden. Ga daarom aan de slag met isolerende en andere energiebesparende maatregelen.

Dorpen van Morgen helpt

De vrijwilligers van Dorpen van Morgen komen op verschillende manieren in actie om te helpen bij verduurzamen. Onder meer met die financiële tegemoetkoming van 90 euro.

Daarnaast organiseerden we al de actie ‘Check je warmtelek’ waarvoor zich meer dan 500 inwoners hebben aangemeld! Vrijwilligers van Dorpen van Morgen zijn daarvoor op pad gegaan met een warmtecamera die laat zien waar warmte weglekt in een woning. Een eerste stap om te besluiten welke isolatiemaatregelen nodig zijn.

 

Website met informatie

Er volgen dit jaar nog meer acties van Dorpen van Morgen. Al die acties, het aanbod van lokale ondernemers én andere tips worden verzameld op de website www.dorpenvanmorgen.nl/inactie. Deze website wordt continu aangevuld met handige tips en links.

 

Over Dorpen van Morgen

Elke kern in de gemeente Dalfsen heeft een duurzaamheidsvereniging of -stichting: Duurzaam Hoonhorst, Groen Gebogen, Duurzaam Leefbaar Lemelerveld, Nieuwleusen Synergie en Duurzaam Oudleusen. Samen vormen we Dorpen van Morgen. Duurzaamheid en een gezond en toekomstbestendig Dalfsen is de stip aan de horizon waar we ons op richten. Meer weten, lid of vrijwilliger worden van een van de duurzame dorpen? Ga naar https://www.dorpenvanmorgen.nl/inactie.

 

 

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp