Natuurvriendelijke tuin

Kijk je ook zo graag naar de dieren die rondscharrelen in jouw tuin, op zoek naar voedsel of een plaats om te nestelen? Enig idee hoe je dieren aantrekt, die zich niet zo snel laten zien en zich alleen thuis voelen in een bepaalde omgeving? Hieronder geven we je graag wat tips, zodat die bijzondere soorten ook jouw tuin bezoeken.

Poel met een flauwe oever

Trekt kikkers, kamsalamanders en libellen aan. Geschikt in laag gelegen, natte delen van de tuin.

Broeihoop voor de ringslang

Ringslangen wonen graag in hopen met bladeren en takken. Bijkomend voordeel is dat je groenbak niet zo snel uitpuilt door het tuinafval. Dus laat die bladeren en takken maar liggen in het najaar. Ook fijn voor de egel die graag in een bladernest zijn winterslaap houdt.

Nestgelegenheid

Denk naast de bekende vogelkastjes ook eens aan een steenuilenkast, vleermuiskast of een zwaluwnest.

Takkenril

Bouw van je snoeihout een heg van takken, de zogenaamde takkenril. Zo maak je een schuil-, broed- en overwinterplek voor insecten, kleine zoogdieren en vogels zoals het winterkoninkje.

Een natuurvriendelijke tuin, creëer je ook door planten een plaats te geven die wat minder water nodig hebben.

Planten en grassoorten die tegen droogte kunnen

Inheemse planten die ook kunnen overleven wanneer ze wat minder water krijgen zijn bijvoorbeeld ijzerhard (verbena), wolfsmelk of sedum. Fijn voor de natuur omdat je nauwelijks hoeft te sproeien en fijn voor je portemonnee omdat je planten de droogte overleven. In tegenstelling tot een normaal gazon, biedt een mix van gras en soorten als duizendblad en klaver meer plezier voor insecten. En deze soorten kunnen beter tegen droogte.

Vrucht dragende struiken

Heerlijk voor jezelf en voor je tuindieren: groen, gezond, gemeenschappelijk snoep goed.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp