Officiële startsein actie!

Op haar knieën bij de kliko. Wat Myla, kinderburgemeester van Dalfsen, al niet overheeft om de actie Alle Shampooflessen Verzamelen te steunen. Drie grote stickers van de actie op zo’n kliko plakken is een pittig karweitje, maar Myla deinst er niet voor terug. Ze vindt het leuk, maar ook belangrijk: “de aarde warmt steeds meer op en daarom is het ook niet goed om allerlei spullen in het milieu te gooien”. Nadat het klusje geklaard is leegt ze nog even een grote tas met shampooflessen, die ze samen met haar vriendinnetjes al heeft ingezameld.

Speciale kliko´s bij supermarkten

Op een tiental plekken in de gemeente staan van die speciale kliko’s, die herkenbaar zijn door het logo van de actie Alle Shampooflessen Verzamelen!. Bij de meeste supermarkten in de gemeente staat zo’n inzamelbak. Hier kan iedereen de lege shampooflessen in deponeren. Shampooflessen bestaan uit een speciaal soort plastic, dat zich goed laat recyclen. Alle ingezamelde flessen gaan naar RPP in Nieuwleusen en daar worden er één of meer speciaal ontworpen afvalbakken van gemaakt, die een plaatsje krijgen in de gemeente.

Dalfsen meer circulair

De actie is een resultaat van het verzoek van Dorpen van Morgen aan studenten van het Honours College van Hogeschool Windesheim een plan te maken om Dalfsen meer circulair te maken. In dit kader werkte Dorpen van Morgen nauw samen met de gemeente Dalfsen en met de Rova, die de kliko’s leverde. Door corona ging de uitvoering van het plan in de ijskast totdat Myla aangaf een rol te willen spelen in de actie. En dus zit ze nu op haar knieën bij het inzamelpunt van de shampooflessen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp