Status zonnepanelenveld

Waar duurzame energie vooral eerst veel energie kost, maar straks waarschijnlijk veel meer oplevert dan alleen energie!

In maart 2014 is gestart met plannen voor een zonnepanelenveld. Met de opbrengsten van deze groene vorm van stroom kunnen we mooie sociale projecten (zoals Natuurlijk Heidepark in de afgelopen jaren) vorm gaan geven. Het is een project dat heel veel tijd en energie van vrijwilligers van Duurzaam Leefbaar Lemelerveld (DLL) heeft gekost tot nu toe. Bij de plannen is zoveel mogelijk rekening gehouden met de omwonenden.

De procedure heeft ook extra lang geduurd vanwege gewijzigde regelgeving, waarop het plan moest worden aangepast.

Uiteindelijk ligt er een plan waarop we trots zijn. Het veld gaat een flinke bijdrage leveren in de CO2-compensatie voor het energieverbruik van Lemelerveld. Er zal stroom worden opgewekt voor zo’n 775 gemiddelde huishoudens. De panelen zullen grotendeels aan het zicht worden onttrokken door een ruime landschappelijke inpassing. Bijzonder is daarnaast, dat de panelen slechts tot 150 cm hoog worden geplaatst zodat omwonenden het unieke uitzicht op de Lemelerberg behouden.

Inmiddels zijn alle benodigde vergunningen verleend. De SDE+ subsidie is in aanvraag. Zo gauw de subsidie is verleend kunnen we echt aan de slag. Omzetten van diverse intenties en principe afspraken naar definitieve contracten met betrekking tot financiering, technische installatie en bouw, energieafname, onderhoud, en nog veel bijkomende zaken. Daarbij kan onze vrijwilligersorganisatie nog professionele hulp gebruiken! Gaat de leefbaarheid van Lemelerveld ook jou aan het hart, heb je de nodige ervaring op 1 of meerdere genoemde onderwerpen en wat tijd beschikbaar, dan leggen we jou graag een stukje uitdaging voor!

We zoeken ook nog een aantal mensen, bedrijven en/of instellingen, die financieel willen deelnemen in het op te richten panelenveld van Zonnig Lemelerveld BV.

Wil je ons ondersteunen of bent u geïnteresseerd in financiële deelname? Meld je dan via ons e-mailadres (vragen om reactie van Zonnig Lemelerveld BV).

We kijken uit naar het moment, dat de opbrengsten beschikbaar gaan komen voor Lemelerveld. We denken al vast na over mogelijke doelen, die de leefbaarheid en duurzaamheid in en van Lemelerveld behouden en verbeteren

Voor meer informatie verwijzen we naar het artikel op Sukerbiet van april 2019 en de powerpoint presentatie die op de informatie avond werd getoond.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp