Shampooflessen vallen in de prijzen!

Waarom zit Myla, onze kinderburgemeester, achter het gebak (en warme chocolademelk) in De Kletsmajoor in Lemelerveld? Ze heeft zojuist uit handen van Maarten van Dongen, projectleider circulaire economie van Natuur en Milieu Overijssel, een bokaal ontvangen. Deze aanmoedigingsprijs is voor het beste circulaire burgerinitiatief in onze provincie: Alle Shampooflessen Verzamelen! Naast een fraaie bokaal, vervaardigd van resthout, hadden Maarten en Ilse Postma ook taart meegenomen. Van de vriendelijke dames van De Kletsmajoor mochten we die daar samen met koffie, thee of warme chocolademelk nuttigen. Een echt feestelijk einde van de ceremonie.

Uit de woorden van Maarten bleek dat wij de prijs mede hebben gewonnen omdat er allerlei verschillende partijen bij dit initiatief betrokken zijn; burgers, scholen, bedrijven en overheid. Verder past de actie binnen het streven van Natuur en Milieu “om circulaire economie voorstelbaar, (be)grijpbaar en praktisch toepasbaar te maken voor de inwoners van Overijssel”. De prijs werd dan ook heel toepasselijk uitgereikt in de week van de circulaire economie.

Kinderburgermeester Myla Groenendijk (rechts) mag de bokaal in ontvangst nemen van Maarten van Dongen, projectleider Circulaire Economie bij Natuur en Milieu Overijssel (links)

Het feit dat het project Alle Shampooflessen Verzamelen! een groot succes is zal zeker meegeholpen hebben om deze prijs binnen te slepen. Vanaf het moment dat de inzamelbakken bij supermarkten, scholen en andere plekken zijn geplaats stroomden de lege flessen binnen. En nog steeds moeten we regelmatig uitrijden om weer een volle bak leeg te halen. Dankzij het succes van de actie worden er nu pogingen ondernomen om de actie ook in andere gemeenten in Overijssel op te zetten. Ook daar kan deze prijs zeker aan bijdragen.

Naast de bokaal en de taart krijgen we een jaar lang het recht om het speciaal ontworpen #KringLogo te mogen voeren.

De wisselbokaal voor het meest circulaire burgerinitiatief van Overijssel
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp