Shampooflessen verzamelen!

Afval bestaat niet. Eigenlijk is alles weer grondstof voor iets nieuws. Veel afval wordt tegenwoordig al hergebruikt. Dat versterkt de circulariteit. Voor 2021 ligt er een plan om in de gemeente Dalfsen van lege shampooflessen afvalbakken te maken!

In opdracht van Dorpen van Morgen hebben studenten van Windesheim een campagne uitgedacht om Dalfsen nog meer circulair te maken. De uitvoering is door corona opgeschort, maar begint binnenkort alsnog. In samenwerking met ROVA en de gemeente Dalfsen worden op grote schaal shampooflessen ingezameld onder alle inwoners.

Waarom shampooflessen?

Er is gekozen voor shampooflessen omdat die bestaan uit een specifiek soort plastic dat zeer goed te recyclen is: HDPE (high density polyethyleen). RPP Kunststoffen in Nieuwleusen gaat de flessen geheel belangeloos recyclen. Het is de bedoeling dat zij van het materiaal afvalbakken maken die in de gemeente worden geplaatst. Het aantal bakken is afhankelijk van de hoeveelheid ingezamelde flessen.

In februari zetten we op verschillende plaatsen in de gemeente – mogelijk bij scholen of winkels – inzamelbakken neer. Begin 2021 lees je meer informatie in de lokale media en op deze website.

Vliegende start

Begin vast met het verzamelen van je lege shampooflessen! Dan kunnen we in februari een vliegende start maken.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp