Het loopt storm!

“Het loopt storm!” Of  beter gezegd: “het komt met bakken uit de lucht!”

De actie ‘Bon voor een (regen)ton’ om het gebruik van regentonnen te stimuleren, loopt boven verwachting en de bonnen voor de aangeschafte tonnen stromen via de ‘cloud’ onafgebroken binnen. In een maand tijd, is de helft van het beschikbare geld al uitgekeerd. Op de foto zie je zo’n mooie regenton die in het kader van de actie is aangeschaft

Water is een issue geworden door de veranderingen van het klimaat, die onder meer leiden tot heftige buien en langere periodes van droogte. Een regenton is een prima middel voor beide situaties. Bij hevige regenbuien gaat niet alle water direct het riool in. Hierdoor wordt de kans dat het riool het niet aankan en de straten overstromen kleiner. En als de planten dreigen te verdorren door het uitblijven van neerslag kan het opgeslagen regenwater worden gebruikt om ze in leven te houden. Bovendien is regenwater gratis en beter voor de planten dan leidingwater.

Meer informatie en de spelregels vind je hier.

De actie loopt nog door, maar op=op!  We proberen extra middelen te regelen zodat we de actie kunnen voortzetten, maar het is niet zeker of dit gaat lukken. Dus dien zo snel mogelijk je bon in!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp