Klinker eruit, plantje erin!

Op 21 oktober waren de meeste bewoners in het Waterfront al vroeg uit de veren. Om 10.00 uur startten zij met het klinkers wippen en in een latere fase het planten. René kon niet wachten om te beginnen, zo “machtig mooi” vindt hij dit initiatief. ”Als je het nu niet doet, dan komt het er niet van”. Regelmatig komt hij in Zwolle en geniet daar van de stadstuintjes. Het maakt de buurt levendiger en huiselijker, en wie wil dat nou niet? Ook Joke loopt die ochtend als een blij mens rond. Hoe meer klinkers er gewipt worden, hoe liever zij het heeft.

NK Tegelwippen in het Waterfront

Na een lang proces van overleggen met de gemeente, de verenigingen van eigenaren in het Waterfront en de werkgroep Steenbreek van duurzaamheidsvereniging Groen Gebogen konden zij overgaan tot actie. De klinkers zijn door de gemeente opgehaald en kunnen meegeteld worden voor het NK Tegelwippen. Sommige klinkers blijven achter en dienen nog als opstaand randje van het perkje van de bewoners. Vervolgens zorgde Van Lenthe ervoor dat het gele zand wordt vervangen door zwart zand wat beter is voor de planten.

Subsidie van de Groene Lopers

Birte Blommers, tuinarchitect, heeft bij de bewoners geïnformeerd wat hun wensen zijn. Zij zorgde voor de juiste plantenpakketten, die de week erop geleverd zijn. De werkgroep Steenbreek heeft met succes subsidie aangevraagd voor de aanschaf van de deze groene pakketten bij de Groene Loper.

Waterfront: fris en fruitig

In de Eshuisstraat staan drie mooie plantenbakken met perenbomen erin. Toen de eigenaren van de Fabriek de voormalige Sukerieje overnamen vonden zij deze bloembakken te groot. Nu staan ze hier en hebben de bewoners minder last van geparkeerde auto’s in hun straat of fietsen voor de deur.

Dit mooie initiatief  is niet alleen mooie vergroening van de omgeving maar bevordert tegelijkertijd de saamhorigheid in het Waterfront. Het Waterfront biedt daardoor een ‘fris en fruitig’ straatbeeld.

door Janneke Dijkhof

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp