Maak je tuin NIET winterklaar!

Op woensdag jl. was er een zeer geslaagde avond rondom het thema: maak je tuin niet winterklaar. Ruim 35 deelnemers luisterden geboeid naar de inleidende verhalen van Birthe en Lilian.

Birte Blommers en Lilian Dieben kwamen met het idee voor een tuincafé bij duurzaamheidsvereniging Groen Gebogen. Enthousiast geworden door hun ideeën, zetten we gezamenlijk de schouders eronder om deze avond te doen slagen. Birte is tuinarchitect, heeft een eigen bedrijf “Di Verte” en is bij ons bekend door de actie “Klinker eruit en plantje erin” in het Waterfront. De samenstelling van de plantenpakketten heeft Birte voor de werkgroep Steenbreek gedaan. Lilian is eigenaresse van de “Kwekerieje”, gehuisvest bij Decohof aan de Tibbensteeg. Zij heeft plantjes aangeleverd voor een tuinplantenruilochtend van de werkgroep Steenbreek

Na de pauze konden de aanwezigen kiezen uit drie workshops: de eerste workshop is snoeien onder de deskundige leiding van Andries Bos. Welke snoeischaren zijn er, welke techniek kun je gebruiken? Alle theorie wordt gevisualiseerd door de meegenomen takken en het aanwijzen van de plekken waar je het beste kunt snoeien.

Workshop twee was in de stal van de natuurboerderij. Met de jas aan kijken de deelnemers bij Lilian de kunst af hoe je planten kunt vermeerderen. Ondanks de frisse ruimte luistert en kijkt men geboeid toe. Lilian heeft ook een aantal planten mee genomen ter ondersteuning van haar verhaal.

Workshop drie is in de grote, warme ruimte. Hier gaat Birte met de deelnemers creatief aan de slag met het biodiverser maken van je tuin. Ze laat diverse ontwerpen zien. Bij het zelf maken van een eigen tuinontwerp kun je een speld horen vallen. Zo geconcentreerd is men bezig.

Aan het eind is er nog een hapje en een sapje van Groen Gebogen. Het is een zeer geanimeerde avond geworden en velen hopen op een herhaling.

Tekst: Janneke Dijkhof

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp