Met Elkaar Dag

Gezelligheid, noaberschap vergroten èn tegelijk met elkaar iets in of voor de buurt doen zorgt voor een super burendag!

In 2013 werd voor het eerst een Met Elkaar Dag georganiseerd. Het idee was om dit elk jaar op de vierde zaterdag van september (burendag) te gaan doen.  Het doel van de dag was dat er binnen de buurten projecten/activiteiten worden gedaan, waarmee de onderlinge samenhang wordt versterkt, zodat men weet wat er in de buurt leeft en weet welke behoeften er zijn. Dit om het ‘noaberschap’ te versterken, want we moeten het samen doen nu en in de toekomst.

Een van de initiatieven: zwerfvuil opruimen langs het kanaal

In het eerste jaar waren een aantal buurten actief waaronder een zwerfvuil opschoon actie langs het kanaal. Dit was een mooi initiatief! DLL is niet langer initiatiefnemer, er zijn diverse buurten die ieder jaar nog op deze datum iets met elkaar afspreken en oppakken. Want behalve veel gezelligheid is het doel van de dag ook om met de buurt iets op te knappen en/of een activiteit uit te voeren met de buurt.

Zelf een idee? Meld het voor de zomervakantie bij DLL!

Een deel van de kosten kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit het Oranjefonds. Duurzaam Leefbaar Lemelerveld kan uw buurt helpen met een aanvraag hiervoor.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp