Recycle the Blues

Atelier Oudfits gelooft in de kracht van het recyclen van kleding. ´Reduce, Reuse & Recycle the Blues´ is de basis van het atelier.

Irma, die de jassen in atelier Oudfits ontwerpt en maakt, wordt van elke jeans die zij krijgt enthousiast. Want elke jeans heeft zijn eigen verhaal. Elke jas die daaruit wordt gemaakt is uniek, doordat elke spijkerbroek een andere drager heeft gehad. En er zijn heel veel modellen in omloop. De jassen die Atelier Oudfits maakt bestaan meestal uit 5-7 oude spijkerbroeken die ingeleverd zijn door de klant zelf of via een kringloopwinkel zijn aangeschaft. Het leukste vindt Irma dat – als zij meerdere jeans krijgt van één persoon – zij aan de binnenzijde van de jas een label kan hangen met de tekst “Deze jas is gemaakt van de jeans van……….”. Hierdoor krijgt de jas een extra persoonlijk verhaal erbij.

Naast de jassen maakt Irma ook tassen en anoraks en indien de klant dat wenst voorziet zij de jas van een applicatie naar keuze. De applicatie maakt zij ook van spijkerstof.

8000 liter water voor 1 spijkerbroek

Wist je dat er 8000 liter water nodig is om één spijkerbroek te maken en dat de totale uitstoot van de textielindustrie wereldwijd meer is dan alle uitstoot van de internationale lucht- en zeevaart bij elkaar?
Gelukkig zijn er al veel merken die werken met gerecyclede garens; ook aan de milieuvriendelijke fabricage wordt al veel aandacht gegeven. Daarom is het zo belangrijk dat we met elkaar alles halen uit de jeans die al gemaakt zijn. Het hergebruik van Atelier Oudfits is een druppel op de gloeiende plaat, maar alle kleine beetjes helpen.

Heb jij een jeans liggen die je niet meer gebruikt, stuk is of  niet meer past? Gooi deze  niet weg en breng deze naar Atelier Oudfits!
Zij zijn er erg blij mee én jij werkt mee aan een beter klimaat.

Jouw jeans inleveren of een kijkje nemen?

Plan een afspraak via: Atelier Oudfits, Heinoseweg 2, 7722 JP Dalfsen, 0622801391, oudfits3.0@gmail.com

Bericht ingestuurd door: Martijn Oosting

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp