10 jaar Nieuwleusen Synergie: 10 september Kulturhus De Spil

De Coöperatie Nieuwleusen Synergie bestaat 10 jaar. Goede reden voor een feestje op 10 september in De Spil, samen met de opening van het nieuwe seizoen van het Kulturhus. Nieuwleusen Synergie laat ’s middags graag zien wat er de afgelopen jaren is bereikt. Er staan kraampjes van de werkgroepen en er worden interessante presentaties gegeven over actuele projecten. En voor de tweede keer is de uitreiking van 10 cheques (à € 1.000) van het Synergiefonds. Dit is mogelijk door opbrengsten van de twee windmolens van Nieuwleusen Synergie.

Nog steeds vitaal

Voorzitter van de coöperatie, Rob Vogelzang, was vanaf de oprichting in 2012 betrokken. Hij is blij dat de coöperatie na 10 jaar nog steeds vitaal is en er is in de afgelopen jaren veel bereikt. “Met deze resultaten kan de coöperatie in de toekomst het nodige bijdragen aan de ontwikkeling van Nieuwleusen. We proberen duurzaamheid en leefbaarheid van ons dorp te stimuleren. Dat doen we met uiteenlopende activiteiten. We zijn met een grote groep vrijwilligers gestart, er is natuurlijk verloop geweest maar ook tientallen nieuwe vrijwilligers hebben zich bij ons gemeld. Fijn dat zij zich inzetten voor de inwoners van Nieuwleusen. Zonder vrijwilligers geen coöperatie”.

Op breed terrein actief

Nieuwleusen Synergie is actief met windenergie, vergroening, sociale tuinen, vervoersservice, kringloop activiteiten, duurzaamheid, Nieuwleusenaren onderling verbinden, natuureducatie via Balkinn en samenwerking met de gemeente t.b.v. energietransitie.

Programma 10 september in De Spil

13.00 uur
Start kraampjesmarkt en plantenruilmarkt
13.30 uur
Film over Nieuwleusen Synergie, gemaakt door Vechtdal TV
14.00 uur
Presentatie over de Natuurboerderij; een indrukwekkend project
14.30 uur
Presentatie “Groen in de tuin” met deskundig advies en leuke weetjes
15.00 uur
Bekendmaking winnaars kleurplatenactie
15.15 uur
Presentatie windmolenproject ‘Veur de Wind’ / Vertoning van 2 films over de bouw, gemaakt door Vechtdal TV Onthulling van het scherm waarop de opbrengsten van de molens zichtbaar zijn
16.00 uur
Uitreiking 10 cheques voor leefbaarheid, duurzaamheid of algemeen welzijn van ons dorp

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp