Inschrijving windmolens

Startsein inschrijving windmolens 'Veur de wind'

Met een druk op de knop zette wethouder André Schuurman van de gemeente Dalfsen zaterdag 19 september om precies 12.00 uur een klein model windmolen in beweging. Die produceerde genoeg energie om een viertal lampjes te doen ontbranden. De Dalfser wethouder gaf hiermee het startsein voor het crowdfundingsprogramma voor de windmolens van Nieuwleusen Synergie.

Inwoners van de gemeente Dalfsen kunnen sinds 19 september jl.  investeren in dit circa 12 miljoen kostende project via de site Veur de Wind. Daarop lees je over de mogelijkheden en de tussenstand.

Het is de bedoeling om via deze actie de  begroting sluitend te maken met extra € 450.000 financiering. Investeren in windenergie is in Nieuwleusen op deze manier mogelijk door een lening te verstrekken met 5,3% (netto 4,5%) rente en een lineaire aflossing over 10 jaar. Het maximale investeringsbedrag per persoon bedraagt € 2.500.

De opening was tevens het startsein voor een promotiecampagne, waarbij een brandweerauto onder het motto ‘Het nieuws gaat als een lopend vuurtje’ aansluitend alle kernen van de gemeente Dalfsen aandeed.

Twee acteurs brachten de wervingsactie in de loop van de middag op diverse locaties onder de aandacht en op een zeer ludieke manier. Daarbij deelden ze tassen uit met het logo van Veur de Wind en een folder die informatie bevat over de inschrijving en de mogelijkheden die deze biedt voor inwoners van de gemeente Dalfsen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp