Kringloop- en reparatie-adressen

Wil je bijdragen aan een beter milieu? Denk dan eens aan een kringloopwinkel en laat je spullen repareren. Door tweedehands te kopen haal je iets unieks in huis en meer hergebruik scheelt een hoop grondstoffen, energie, water en afval. Dorpen van Morgen verzamelt op deze pagina de adressen waar je tweedehands koopt of je spullen laat repareren in de gemeente Dalfsen.

REPAREREN

Reparatiepunt Lemelerveld

Adres: De Enk – Vilstersestraat 5, Lemelerveld

Iedere eerste woensdag van de maand kun je bij het Reparatiepunt Lemelerveld tussen 09.30 uur en 11.30 uur je kapotte spullen laten repareren. Repareren is kosteloos, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Repair-Café Dalfsen

Adres: De Singel 19, Dalfsen 

Ook Dalfsen heeft een Repair-Café, bij Kringloopbedrijf Noggus & Noggus (zie foto). Elke eerste maandagmiddag van de maand, kun je hier je spullen gratis laten repareren van 13.00-16.00 uur.

TWEEDEHANDS KOPEN

Kringloopwinkel Noggus&Noggus

Adres: De Singel 19, Dalfsen

Noggus&Noggus wil de afvalberg verminderen door herbruikbare goederen in te zamelen en te verkopen. Daarnaast zorgt de kringloopwinkel voor sociale werkgelegenheid.

Kringloopwinkel Dorcas Winkel Dalfsen

Adres: Wilhelminastraat 60, Dalfsen

Bij Dorcas Dalfsen kun je tweedehands spullen shoppen. De opbrengst is bestemd voor de allerarmsten in Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

Kringloopwinkel Deuroe Veuroe

Adres: De Grift 17, Nieuwleusen

Deuroe Veuroe is onderdeel van de Coöperatie Nieuwleusen Synergie en draait volledig op vrijwilligers. De omzet van de kringloopwinkel wordt volledig besteed aan projecten van Nieuwleusen Synergie.

Zussies (kinderkleding)

Korenstraat 49, Dalfsen

Naast nieuwe kleding verkoopt Zussies ook tweedehands  baby- en kinderkleding. In de maten 44 t/m 140. Cliënten van Philadelphia helpen in de winkel en verkopen ook hier hun zelfgemaakte producten.

Mis je een adres?

Hebben we een initiatief over het hoofd gezien? Laat het ons weten en mail naar info@dorpenvanmorgen.nl.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp