NK Tegelwippen 22 april actie Hoonhorst

Duurzaam Hoonhorst, Van Lenthe Dalfsen, Plaatselijk Belang Hoonhorst en de gemeente Dalfsen willen gezamenlijk mensen enthousiast maken om hun tuin te ‘ontstraten’. Daarom organiseren deze partijen samen een actie in het kader van het NK Tegelwippen op zaterdag 22 april 2023.

Omdat de regenval in Nederland steeds extremer wordt door klimaatverandering, is goede opvang van het regenwater belangrijk. In veel tuinen ligt behoorlijk wat straatwerk dat het afvoeren van het hemelwater lastig maakt. Om dit te verbeteren is het goed om het straatwerk te vervangen door eventueel gazon of beplanting.

Tegels worden kosteloos afgevoerd

Wil je een handje geholpen worden met de vervanging van je straatwerk? Laat dan op het jubileumfeestje van Duurzaam Hoonhorst, dat op 15 april wordt gevierd, weten dat je interesse hebt. Ga daarna aan de slag in de tuin, wip de tegels eruit en zet de tegels op 22 april aan de straat bij je woning. Vervolgens krijg je hulp bij het afvoeren van je tegelwerk, want de firma van Lenthe Dalfsen zorgt ervoor dat het kosteloos wordt afgevoerd. Bij aanmelding bij de kraam van Duurzaam Hoonhorst krijg je een doosje met zaden om te gebruiken als eerste aanzet voor de vervanging van je straatwerk. Aanmelden is ook mogelijk via Robert Nijhout (robertnijhout@gmail.com) van Plaatselijk Belang Hoonhorst.

We hopen op een grote deelname aan deze actie, zodat het hemelwater via de bodem kan worden afgevoerd of via bijvoorbeeld een regenton wordt verzameld.

Ideeën opdoen?

Op deze website staan al diverse artikelen over tuinen die in de gemeente Dalfsen ‘ontstraat’ zijn en opnieuw en groen werden ingericht.
Je tuin klimaatproof maken
Operatie Steenbreek – Wat houdt ‘t in?
De tuin van Birthe

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp