Actie bon-voor-ton succesvol

Ruim 10.000 liter regenwater voortaan optimaal benut, dankzij actie ‘Bon voor een ton’

Veel Hoonhorster huishoudens deden mee

Dankzij de zomeractie ‘Bon voor een ton’ kunnen veel inwoners van Hoonhorst in regenachtige periodes een voorraadje zacht regenwater aanleggen. Met deze actie werden zij uitgenodigd een regenton te kopen en de bon bij de penningmeester van Duurzaam Hoonhorst in te leveren. Een groot deel van de aanschafprijs werd vergoed en de inwoners bezuinigden dan ook niet op hun aankoop. Mooie grote watertonnen pronken nu in menig tuin in Hoonhorst. En daarmee verdwijnen niet langer duizenden liters kostbaar regenwater in het riool, maar worden gebruikt voor de planten, het wassen van de ramen, het tuinmeubilair of de auto.

Even wat feitjes

  • 45 huishoudens in Hoonhorst hebben met deze actie een regenton aangeschaft
  • 95% gaven gehoor aan de oproep “koop lokaal”
  • 230 liter regenwater gaat bij een fikse regenbui rechtstreeks in de ton

De actie is nu afgerond. Maar het kan zo maar zijn dat dit mooie initiatief van Duurzaam Hoonhorst een vervolg krijgt in het volgende jaar.

Goed te weten

De gemeente Dalfsen opent regelmatig subsidiemogelijkheden voor afkoppeling van het rioolstelsel. Houd hun website in de gaten. Deze regeling zorgt ervoor dat kostbaar regenwater uiteindelijk in de tuin terecht komt waar het in reservoirs wordt opgeslagen of de grond in trekt.

Lees meer over voorbeelden van deze regeling

 

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp