Vervoersdienst Haaloe Brengoe

Mobiliteit is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Daarom heeft Nieuwleusen Synergie in 2017 een vervoersservice in het leven geroepen voor Nieuwleusenaren van 55 jaar en ouder die kampen met een beperking. De naam van deze vervoersdienst: Haaloe Brengoe!

De chauffeurs van Haaloe Brengoe zijn allemaal vrijwilligers die met hun eigen auto dorpsgenoten vervoeren. Zij gaan regelmatig op pad om inwoners naar hun bestemming te brengen. Dat kan de huisarts zijn, het ziekenhuis, de zorgboerderij, de supermarkt, de kapper of waar dan ook.

Inwoners van Nieuwleusen die vanwege een beperking niet zelf kunnen rijden of waarvoor gebruik van het openbaar vervoer een probleem is, kunnen tot 3 keer per week gebruik maken van Haaloe Brengoe. Er is geen indicatie nodig van de gemeente. Het is (nog) niet mogelijk iemand met bijvoorbeeld een rolstoel te vervoeren, omdat er gebruik wordt gemaakt van gewone personenauto’s.

De kosten

De kosten voor een ritje bedragen € 0,30 per kilometer, gerekend vanaf het huis van de chauffeur. Er wordt een minimumtarief gehanteerd van € 2,50 per rit. Gaan er meerdere passagiers mee, dan delen de passagiers de ritprijs. De onkostenvergoeding dient door de passagier contant en rechtstreeks aan de chauffeur te worden betaald (in ruil voor een betalingsbewijs).

Een ritje aanvragen met de buurtauto?

Haaloe Brengoe is actief op werk- en zaterdagen tussen 08.30 en 21.00 uur. De ritten moeten uiterlijk een dag tevoren telefonisch worden aangevraagd op 06 – 5888 9338. Dit telefoonnummer is elke werkdag bereikbaar van 09.00 tot 12.00 uur. Geef daarbij je naam, adres, reisdoel, tijd, gegevens terugreis en of je reist met een rollator. Duurt een bezoek te lang voor de chauffeur om te wachten? Vraag dan ook een terugreis aan. Overleg dit voor de zekerheid met de coördinator.

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp