Dorpscoöperatie kan hart van Hoonhorst behouden

250.000 euro eind december? Was dat haalbaar voor de aankoop van de horeca- en zaal-accommodatie Kappers met haar belangrijke maatschappelijke functie in Hoonhorst? Ja, ook de initiatiefnemers hadden twijfels of de eerste horde op weg naar de aankoop zou worden gehaald. Maar dat nu begin januari een bedrag van zo’n 750.000 euro ingezameld was, dat hadden we niet kunnen dromen!

Denktank ‘Kappers, ons café’

In oktober startte de Denktank ‘Kappers, ons café’ – een initiatief van Duurzaam Hoonhorst en Plaatselijk Belang Hoonhorst en enkele ondernemers uit het dorp – met de inzet voor het behoud van Kappers als horecagelegenheid in Hoonhorst. Er werd besloten Kappers als dorp te kopen om dit belangrijke ontmoetingspunt en de vitaliteit in het dorp veilig te stellen. Daar was geld voor nodig.

“Een grote vraag was of inwoners en ondernemers bereid zouden zijn om geld te steken in dit avontuur. Het antwoord op die vraag hebben we: JA!”,
aldus de trotse, kersverse voorzitter van de Dorpscoöperatie Hoonhorst, Andries van Daalen.

Het bestuur van de Dorpscooperatie Hoonhorst: Andries van Daalen (voorzitter), Guus Diepman (penningmeester),
Pauline Zwakenberg (secretaris), Hendrik Jan Lindenhovius en Andre Klein Herenbrink

Inwoners staan dubbel en dwars achter het initiatief

Van de 900.000  euro die nodig is voor de aankoop, bijkomende kosten en onderhoud voor de eerste 5 jaar, is inmiddels zo’n 750.000 euro binnen gekomen. In aandelen en certificaten, maar ook als giften. Hoonhorst staat dubbel en dwars achter het initiatief om op deze manier de horeca en daarmee het hart van Hoonhorst te behouden.

Met de opgehaalde 750.000 euro gaat het bestuur van de Dorpscoöperatie met opgeheven hoofd naar provincie Overijssel en gemeente Dalfsen, om hen te vragen ook een duit in het zakje te doen om het hart van Hoonhorst kloppend te houden.

Verdere stappen

  • Op 21 december jl. is de Dorpscoöperatie Hoonhorst UA opgericht. De Dorpscoöperatie Hoonhorst heeft als doel de leefbaarheid te versterken door het horecacomplex Kappers aan te kopen en te verhuren aan een horecaondernemer. De werknaam van de coöperatie is heel toepasselijk: Hart van Hoonhorst, want met het behoud van de horeca blijft ook het hart van het dorp kloppen!
  • Begin januari is de website van de Dorpscoöperatie in de lucht gegaan: www.hartvanhoonhorst.nl.
  • Eind december bleken er nog enkele technische hobbels te zijn, waardoor de feitelijke overdracht van het pand naar verwachting in de tweede of derde week van januari zal plaatsvinden.
  • Tenslotte is de zoektocht gestart naar een enthousiaste ondernemer die de horeca in dit actieve dorp opnieuw op de kaart zet. Iemand die het commercieel gebruik goed weet te combineren met maatschappelijke impact. Alle geïnteresseerden kunnen zich voor 15 januari 2022 melden bij de Dorpscoöperatie. We hopen dat de nieuwe ondernemer op 1 april 2022 de deuren van Kappers kan openen.
    Tot die tijd gaat een cateraar Kappers tijdelijk uitbaten (uiteraard volgens de geldende richtlijnen van het RIVM

Meer informatie: www.hartvanhoonhorst.nl

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp